Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kaarteen Sotamuseon yleisöpäivä

26/07/2019 @ 17:00 - 19:00

Kaarteen Sotamuseo ja Mosaiikki sisältää mielenkiintoisen kokonaisuuden:

  • Sotamuseon, jolla on tunne ja sielu
  • Mosaiikkinäyttelyn TeijArt-galleriassa
  • Tsasounan eli rukoushuoneen
  • Piha-alueen ja Puutarhan
  • Afroditen pylväsmajan

MIKÄ ME OLEMME ?

Kaarteen sotamuseo ja Mosaiikki on Lohjalla ainutlaatuinen vierailu- ja matkakohde, sisältäen Suomen sotahistoriaa sekä hienoa mosaiikkitaidetta, kauniissa ympäristössä.  Tsasouna lisää paikan monipuolisuutta.

Kaarteen sotamuseo ja Mosaiikki on vierailukohde, jonka sotamuseo-osasto on saanut sotahistoriallisen Veteraaniperinteen vaalijan-tunnustuksen, museossa on sotahistoriallisia esineitä ja Suomen itsenäisyystaistelujen tunnelmaa sekä tarinaa Suomen historian 1939 – 44 ajalta. Lisäksi samassa rakennuksessa sijaitsee TeijArt Mosaiikkigalleria, jossa Teija Kaarteen Mosaiikin viemää- mosaiikkiteoksia on näytteillä sekä alueella on myös mosiikkinäyttelyyn kuuluva ortodoksisen perinteen mukaisesti rakennettu tsasouna, jossa ovat näytteillä Teija Kaarteen mosaiikki-ikonit.

Sotamuseomme ei ole tavanomainen museo, vaan omistajiensa harrastukseen perustuva yksityismuseo, jossa kävijät astuvat sisälle vuoden 1939 ja 1940 luvun sota-aikaan. Esineet ovat esillä osastoittain, esineisiin saa koskea, museossamme saa tarinoihin ja tapahtumiin osallistua tuomalla oman tarinansa ja muistelonsa. Museossamme elävät tapahtumien äänet. Museossamme saa kuvata. Meillä saa eläytyä ja tunnelmoida, meillä saa nauraa ja itkeä.

Haluamme sotamuseossamme omissa puitteissamme kuvata sodan inhimillistä elämää, tallentaa maamme itsenäissyytaistelun aineistoa, kuten esineitä, varusteita, tunnelmia ja tapahtumia sekä niihin liittyviä tarinoita. Olemme erikoistuneet Suomen itsenäisyystaistelun 1939 – 44 esineisiin ja aikaan.

Järjestämme myös erikoisnäyttelyitä sekä luento- ja esittelytapahtumia.

Kokoelmamme on kertynyt omista hankinnoistamme toreilta ja kirpputorielta, eri huutokaupoista, sekä jonkin verran myös olemme saaneet lahjoituksa, joista olemme kiitollisia.

Haluamme olla osana kansakunnan muistia ja kuvata sota-ajan inhimillistä elämää, tallentaa ja hoitaa siitä kertovaa aineistoa ja esineitä, näytteitä, sota-ajan taideteoksia ja muistomerkkejä sekä niihin liittyviä tarinoita.

Haluamme näin säilyttää ja siirtää tätä historian kulttuuriperintöä tuleville sukupolville, samoin haluamme omalla yksityiskokoelmallamme välittää meillä vieraileville ihmisille tähän kulttuuriperintöön liittyvää tietoa, tarinoita ja elämyksiä sekä auttaa heitä ymmärtämään 1939 – 44 puolustustaistelujen ja päättäväisten torjuntataisteluiden luonnetta ja merkitystä Suomen nykyiselle vapaudelle ja hyvinvoinnille.

Museomme on palkittu Veteraaniperinteen vaalijan kilvellä kesällä 2018.

– Kalervo ja Teija Kaarre –

Vaalijan kilpi

 

MITEN MEILLE PÄÄSEE VIERAILULLE?

Vierailut sopimuksesta ryhmille ympäri vuoden. Ryhmän minimikoko 5 henkilöä. Kerää oma ryhmä ja tule. Yli 30 hengen ryhmät jaamme kahteen ryhmään, jotta vierailijat saavat kukin mahdollisuuden nähdä ja kokea mahdollisimman paljon.

Suositeltavin vierailukausi on huhtikuun alusta syyskuun loppuun.

Suositusaika vierailulle: puolitoistatuntia, mutta mukaudumme aina vierailijoiden aikatauluun.

Pääsymaksu: 10 €/henkilö, koululaiset 5 €.  Pääsymaksu sisältää aina opastuksen ja on mahdollista maksaa käteisellä tai kortilla. Tarvittaessa lähetämme myös laskun.

Yli 20 hengen ryhmien matkanjohtaja ja kuljettaja ilmaiseksi.

Museoaulassa sekä mosaiikkigalleriassa on WC. Pysäköintitilaa on runsaasti, linja-auto pystyy kääntymään P-paikallamme.

1 – 14.7.2019 museo ja galleria on suljettuna !

Osoitteemme on: Rakettikaari 30, 08700 Lohja

Soita 0400-471644 Kalervo Kaarre tai kalervo@kaarteensotamuseo.fi

Tiedot

Päivämäärä:
26/07/2019
Aika:
17:00 - 19:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.kaarteensotamuseo.fi

Tapahtumapaikka

Kaarteen sotamuseo
Rakettikaari
Lohja, Uusimaa 08700 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
www.kaarteensotamuseo.fi