Elokuva-arvostelu: Wunderland

Pienoisen omaehtoisen karanteenin viihdykkeeksi ajatelin katsella amerikkalaisen sotaelokuva Wunderlandin vuodelta 2018.

Elokuvassa pääosissa Steven Luke, Mikeal Burgin ja ennenkaikkea vanha kunnon sotaratsu Tom Berenger, joka on nähty useammassakin sotaelokuvassa menneiden vuosikymmenien aikana. Elokuvan ohjauksesta vastasi Steven Luke (Luke Schuetzle).

Elokuvan idea on kohtuuullinen, eli eletään joulun 1944 tienoilla ja amerikkalaiset pitävät Saksan tappiota jo aivan varmana. Elokuvan päähenkilö luutnantti Robert Cappa on oman joukkueensa kanssa etulinjassa osana 2.jalkaväkidivisioonaa ja elokuvan edetessä Cappan tehtäväksi tulee puolustaa tärkeätä risteystä ylivertaisen saksalaisen vastahyökkäyksen alla.

Olen vuosien aikana nähnyt useita sotaelokuvia, mutta tämä Wunderand on yksi huonoimmista ikinä näkemistäsi sotaelokuvista. Vaikka juoni sinällään mahdollistaisi vaikka mitä, on elokuvassa lähes kaikki hutikuteja, alkaen ampumisesta, lataamisesta, panosten riittävyydestä ja siitä kuinka yksi luutnantti voi voittaa kokonaisen ryhmän vastustajia, eivätkä sakemannit muutenkaan tunnu osuvan minnekään.

Elokuvan ohjaus on välillä kuin jostain taide-elokuvasta ja vaikka elokuvan kohteena on Ardennien taistelu eli englanniksi Battle of the Bulge ei edes elokuvan päähenkilön joukkoosastoa oikeasti ollut taistelemassa alueella, tuntui että elokuva vain oli tehty Tom Berengerin pitämiseksi elossa….

Jos nyt kuitenkin haluat viettää noin 90 minuuttia aikaasi katsellen yhtä huonointa sotaelokuvaa mitä on tarjolla, niin tässä olisi sellainen kaikkien mittapuiden mukaan. Myös IMDb antaa tälle vain 3,3/10 pistettä, itse en antaisi tälle elokuvalle yhtäkään pistettä, niin hirveä se oli.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.