Likaista peliä vihollisen maaperällä

|

admin

Talvisodan jälkipuoliskolle sijoittuva A. M. Frostin romaani Likaista peliä tempaisee mukaansa jäätävän vaarallisiin käänteisiin vihollisen salaisessa leirissä, jossa käydään likaistakin likaisempaa peliä. Majuri Peder Jangista kertovan sarjan kakkososan myötä paljastuu myös ketkä kaksi savonlinnalaista kätkeytyvät kirjailijanimen A.M. Frost taakse.

Majuri Peder Jangin kaavailema seurustelutuokio absinttilasin kanssa häiriintyy, kun kesken lomapäivän saapuu viesti. Haavoittuneita suomalaissotilaita kuljettanut linja-auto on kadonnut. Sotilaiden lisäksi kyytiläisinä olivat eversti Rantamala tärkeine asiakirjoineen sekä Jangin nuoren lähetin sydämen valittu, lotta Maria Jaala. Mitä on tapahtunut, ja onko kukaan enää elossa?

Jang kokoaa iskuryhmän ja suuntaa kylmäpäisen pelastusoperaation vihollisen linjojen taakse. Vastassa on ennennäkemätöntä pahuutta, jonka voittamiseksi majurin ja hänen luottomiestensä on pantava peliin kaikki taitonsa ja oveluutensa.

Likaista peliä jatkaa majuri Peder Jangista kertovaa kirjasarjaa. Ensimmäinen osa tämän marsalkka Mannerheimin pojaksi huhutun sankarin vaiheista julkaistiin syksyllä 2018 nimellä Näkymätön kuolema.

Kirjailijanimen A. M. Frost takaa löytyvät savonlinnalaiset Anne (s. 1957) ja Matti (s. 1954) Hakkarainen. Toimintajännäreistä ja sotaromaaneista vaikutteita ammentanut kirjailijakaksikko yhdistää rohkeasti faktaa ja fiktiota ja vie lukijan suoraan tapahtumien keskelle. Yhteistyö on saumatonta, sillä pitkä yhteiselo on luonut tekijöiden välille ”langattoman yhteyden”. Kirjailijat työskentelevät myös kuvataiteiden parissa, ja vapaalle he heittäytyvät usein ravikatsomossa.

A. M. Frost: Likasta peliä
414 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 15.8.2019

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.