Nykyaikainen hyvinvointi – miten hoidat itseäsi

|

admin

Nykyaikana tiedämme kaikesta paljon enemmän kuin esimerkiksi sotavuosina. Kuinka paljon sitten lisätieto hyödyttää normaalia kansaalaista, ja kuinka paljon tiedosta on mahdollista ottaa tavalliseen arkeen hyödyksi, onkin sitten eri asia. Tosiasia kuitenkin on että raskas teollinen työ on vähentynyt ja armeijankin palvelusaika on varusmiehille entistä helpompaa, ainakin jos kyselee aiemmin varusmiespalveluksensa suorittaneilta. Oli sitten aika kullannut muistot tai miten tosiasiat ovatkaan, meillä on 20-luvulla kuitenkin paljon yksinkertaisia asioita, joiden avulla saamme itsemme parempaan kuntoon niin henkisesti kuin kehollisesti. Tässä muutama yksinkertainen vinkki omaan hyvinvointiin.

Terveys- ja luonnontuotteet

Nykyaikana miehetkin voivat jo täysin luottavaisin mielin mennä ostoksille luontaistuotekauppoihin. Niissä on jopa miehille ihan omia tuotteita, mutta paljon on myös sellaisia hyvinvointiin liittyviä tuotteita, jotka toimivat aivan yhtä hyvin miehille kuin naisille, vitaminiit ja monet öljyt ja hivenaineet ovat meille kaikille tärkeitä.

Esimerkiksi viime vuosina CBD-öljyt ovat tuoneet vaihtoehtoisen tavan hoitaa esimerkiksi omaa masennusta, tai ainakin tuoda siihen tukea. Tuoteperhe on vielä todella uusi, joten paljon tutkimustietoa on vielä kesken, mutta tällä hetkellä jo näyttää että CBD-tuotteista on paljon hyvää. Lue lisää täältä jos öljyt ja niiden käyttö kiinnostaa enemmän.

On tutkittua totta, että varsinkin Pohjois-Euroopassa emme saa tarpeeksi d-vitamiinia luonnosta, joten meidän pitäisi ainakin talvikuukausina hankkia sitä ottamalla lisäravinteita, mutta teemmekö sitä? Emme läheskään siinä mittakaavassa, kuin mikä olisi hyväksi.

Uni ja liikunta

Unen ja liikunnan määrä ja tarve on meille jokaiselle yksilöllinen. Ainoa mikä on varmaa, liittyy siihen, että jokainen meistä tarvitsee unta päivittäin ja liikunta liittyy kehomme perustarpeisiin. Jos emme liiku, kehomme rappeutuu, ja siksi jo puolen tunnin päivittäinen kävely olisi hyvä perustaso. Ilman unta taasen koko perus arkemme kohtaa ongelmia, univaikeudet näkyvät esimerkiksi tarkkaavaisuuden menettämisenä ja ärtyisyytenä ja kenties jopa masennuksena. Kun puhutaan unen merkityksestä, puhutaan varsin isosta asiasta koko elämässämme. Uni palauttaa elimistön rasituksesta ja väsymyksestä ja tasapainottaa hermoston toimintaa. Se vahvistaa vastustuskykyä aktivoidessaan sairauksien ja tulehdusten torjuntamekanismeja elimistössä. Se vaikuttaa myös muihin elimistön säätelyjärjestelmiin, kuten hormoneihin.

Liikuntaakin voi harrastaa liikaa, mutta tarpeellista on ihan perusliikkuminen, joksi voi katsoa vaikka oman kotipiirin ympäristössä liikkuminen, varsinkin näin korona-aikaan, kun muutenkin pitäisi välttää isoissa porukoissa liikkumista. Keholle ja ennenkaikkea mielelle olisi hyväksi päästä välillä liikkumaan ihan luonnossa, ja ilman sitä älypuhelinta.

Syöminen ja juominen

Me monesti unohdamme juomisen arjessamme. Kehomme tarvitsee jo ihan perustoimintoihin kohtuullisen määrän nesteitä, jotka voivat olla ihan tavallista juomavettä. Mitä enemmän teemme ruumiillista työtä, sitä enemmän myös tarvitsemme vettä.

Sama asia on syömisen kanssa. Tärkeintä ruokailun suhteen olisi säännöllisyys. Kehosi tykkäisi, jos pystyisit pitämään arjessasi kohtuullisen rytmin syömistesi kanssa. Esimerkiksi aamiainen, välipala, lounas, välipala, illallinen ja iltapala voisi olla mitä parhain kokonaisuus. Ei tarvitse olla koko ajan laihduttamassa, kunhan koostaa ne ruokailut terveellisesti, eikä syö liikaa. Tärkeätä on seurata sitä oman syömisen sisältöä: liiallinen sokeri, suola ja vääränlaiset rasvat tuovat helposti tullessaan ongelmia sisäelimistölle, mutta oikeassa määrässään ovat kaikki aivan ok kehollesi. Jos sinusta tuntuu, että et oikein tiedä, mitä pitäisi syödä, netistä kyllä löytyy ruokatietoa.

Viihde ja sosiaaliset kontaktit

Eläminen ei pidä olla vain työtä ja rutiineja. Arkeen pitää saada mahdutettua myös iloisia hetkiä, vapaa-aikaa ja kavereiden ja ystävien tapaamista. Aivomme kaipaavat virikkeitä, keskusteluita ja iloisia hetkiä. Vietät ne sitten suoratoistokanavien kanssa, elokuvia katsomalla tai kavereiden kanssa pelaamalla, kunhan vain vietät niitä. Viihdettä voi olla sen sotaelokuvan katsominen tai naapuirkaupungin sotahistoriallisen museon vierailut – kunhan syötät jotain mielenkiintoista mietittävää aivoillesi, voivat ne paremmina ja ovat pidempään toimintakuntoiset!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.