Pelien pelaaminen historian tutkimisen ohessa

|

admin

Historia on mielenkiintoinen aihe, varsinkin jos liittyy oman maan lähihistoriaan. Varsinkin tässä iässä on saanut huomata, että silloin 70- ja 80-luvulla olleet viralliset historiankirjat ja näkemys historiallisista tapahtumista oli hieman sen ajan politiikan värjäämää, ja että vasta internetin tuleminen on avannut paljon todellisuuden tietoa.

Mutta tällä kertaa aihe ei ole historia, vaan se miten voit nopeuttaa nettipelaamistasi ja samalla myös tiedonhakua erilaisista nettilähteistä.

Millainen nettiyhteys sinulla on

Ensimmäisen asia, kun miettii omaa tiedonhakua tai nettipelaamista, on tarkistaa, millainen se nettiyhteys on ja kuinka vanha se oma nettiboxi on. Jos esimerkiksi kotisi verkkoyhteys tulee vanhan laitteen läpi, jo se voi hidastaa yhteyksiä kotonasi huomattavasti, joten sen tarkistamisesta on hyvä lähteä liikkeelle ja vaihtaa se tarvittaessa. Netistä löytyy hyviä oppaita uuden ja paremman valintaan niin ettei tarvitse lähteä sitä kaikista kalleinta ostamaan. Jos esimerkiksi pelailet netissä Casino pelejä, on tärkeätä, että nettiyhteytesi on luotettava ja toimiva.

Jos suinkin voit vaihtaa yhteytesi kuituun, tee se. Tai yksi vaihtoehto on siirtyä käyttämään 4G tai 5G yhteyksiä, sillä nekin alkavat olla yhtä luotettavia kuin lankalinjat, varsinkin jos sinulla on yhä vanha ADSL yhteys käytössä. Jos kotiisi on saatavilla parempi yhteys, suosittelemme sen ottamista. Todennäköisesti saat sen lähes samaan hintaankin, kuin mitä maksat nykyisestä hitaasta yhteydestä. Jos vielä sinulla on tuuria, ja paikkakunnallasi on useampia vaihtoehtoisia operaattoreita, pääse vielä vertailemaan hintoja. Ota kuitenkin samalla selvää kuinka pitkät ovat irtisanomisajat ja sopimusajat, äläkä sitoudu vuosikausien sopimusaikoihin.

Millainen tietokone sinulla on

Toinen asia tuon perustavan nettiyhteyden jälkeen on tarkistaa omat tietokoneen asetukset. Ensinnäkin kuinka vanha kone on ja kuinka paljon se oikeasti on hidastunut vuosien käytössä. Ovatko koneen ohjelmistot ajan tasalla, vai oletko jättänyt tärkeitä päivityksiä tekemättä? Jos koneesi on muutaman vuoden ikäinen, on todennäköisesti käynyt jo niin, että koneesi on hidastunut. Tämä johtuu pitkälti siitä, että jokainen tietokoneesi ohjelmisto pitää tekemisistään kirjaa ja tallettaa sen kaiken koneelle. Nämä loppujen lopuksi jopa tuhannet tiedostot ovat täysin turhia, mutta niiden käyttö vie kerta kerran jälkeen enemmän tehoja tietokoneelta.

Tietokoneen testaaminen

Jos et ole oikein varma, millainen yhteysnopeus sinulla oikeasti on netin suuntaan, voit tehdä kotitestinä nopeustestin vastaavan sivun kautta. Nopeustesti kertoo tietokoneesi sen hetkisen todellisen tiedonsiirtonopeuden, mikä todennäköisesti ei ole lähelläkään operaattorisi lupaamaan nopeutta. Jos nopeutesi on huomattavasti hitaampi, kuin mistä maksat niin kannattaa ottaa yhteyttä omaan teleoperaattoriin.

Toisaalla ei ole huono idea ladata netistä ohjelmaa, jolla saat nuo turhat tiedostot pois omalta koneeltasi. Tiedostot ovat ns. cleaner ohjelmistoja, ja ne poistavat nämä erilaisten tietokoneesi ohjelmistojen turhat hännät pois häiritsemästä. Näitä tiedostoja tai merkintöjä on niin omina tiedostoinaan kuin myös tietokoneen rekisterissä, missä ne todellakin hidastavat koneen käyttöä.

Lisäksi voit kokeilla ladata ja asentaa tietokoneesi ohjelmiston, joka optimoi käytössäsi olevat ohjelmistot nimenomaan nettikäyttöä ajatellen. Tällaisten optimointisovellusten tosiasiallisesta hyödystä ei ole henkilökohtaisia kokemuksia, joten itse pidättäytyisin tuossa cleaner-puolessa ja puhdistaisin koneen ensin kaikesta turhasta ja sen jälkeen tekisin uudet käyttötestit.

Uuden tietokoneen hankinta

Jos sitten kaikkien analyysien ja uuden nettiyhteyden hankinnankin jälkeen mikään ei silminnähden muutu, on todennäköisesti kyse siitä, että tietokoneesi on tullut käyttöikänsä päähän. Nykyään voidaan sanoa, että jos perus tietokone kestää käytössä kolme vuotta, on se ajanut asiansa. Ennen tietokone saattoi kestää jopa kymmenen vuotta, mutta nykyään tietokoneen komponentit ovat aivan erilaisia ja käyttöjärjestelmät vaativat tekniikoita, mitä vanhoissa koneissa ei edes ole.

Uutta tietokonetta hankittaessa kannattaa lähteä siitä todellisesta tarpeesta. Ensinnäkin varmista, että uusi näppäimistö on sellainen, mistä pidät. Näyttö vähintään sen kokoinen että näet ja pelit toimivat siinä hyvin. Ja itse tietokoneessa, on se sitten pöytäkone tai laptop kone, mieti missä ja koska sitä käytät. Jos et aio kuljetella sitä ympäriinsä, suosittelemme yhä, että ostat pöytätietokoneen, sen komponentit saattavat jopa kestää pidempään kuin laptop koneen pienemmät ja ahtaammin asetetut komponentit.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.