Talvilomaviikolla koululaisille ilmainen sisäänpääsy Lottamuseon näyttelyihin

|

admin

Talvilomaviikolla 18.-23.2. koululaisille on ilmainen sisäänpääsy Lottamuseon näyttelyihin. Lottamuseolla on tällä hetkellä esillä kolme näyttelyä.

Museon päänäyttelyn Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi kertoo Lottajärjestön historiasta sekä järjestöön kuuluneiden naisten työpanoksesta suomalaisessa yhteiskunnassa niin rauhan kuin sotienkin aikana. Erikoisnäyttely Harmaat sisaret – Lääkintälottien tarina kertoo puolestaan lääkintäjaostossa työskennelleiden lottien kokemuksista, koulutuksesta ja käytännön työstä sekä tehtäviin liittyvistä iloista ja suruista. Lottamuseon puutarhassa sijaitsevassa ulkonäyttelyssä voi tutustua sairasjunassa työskennelleiden lottien arkeen.

Lottamuseolla järjestetään talvilomaviikon tiistaina 18.2. klo 13 draamaopastus – Sairasjunan matkassa. Opastuksen aikana lottakomennukselle ja sairasjunan arkeen museovierailijat johdattaa, fiktiivinen henkilöhahmo, lääkintälotta Saara Kuosmanen. Saara kertoo kuulijoilleen työstään sairasjunassa ja siitä, miltä tuntui kohdata apua tarvitsevia haavoittuneita sota-ajan poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Talvilomaviikon sunnuntaina 23.2. klo 15 museovierailijoilla on mahdollisuus osallistua museo-opastukselle, joka täydentää ja syventää Lottamuseon näyttelyiden tematiikkaa. Erityisesti opastuksella tutustutaan lääkintälottien työhön ja kokemuksiin, sairaiden ja haavoittuneiden auttamiseen. Yksittäisten lottien tarinat vievät museokävijän lääkintäkursseilta ensiapupisteisiin ja aina kenttäsairaaloihin saakka.

Opastukset pidetään museon ala-aulan monitoimitilassa ja niihin voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla tai museokortilla. Koululaisille opastukset ovat ilmaisia.

Museon aukioloaikoina 18.-23.2. näyttelyissä on esillä tehtävärata Lotta Latu, jonka voi suorittaaomatoimisesti. Tehtäväradalla selviää muun muassa miten hiihto- ja kävelymerkki suoritettiin, minkälaisilla varusteilla ennen vanhaa hiihdettiin ja miten hiihtoretkeen tuli valmistautua.

Museokahvila Lottakanttiini on tunnettu nostalgisesta tunnelmastaan, ystävällisestä henkilökunnastaan ja paikan päällä leivotuista suolaisista- ja makeista herkuistaan. Lisäksi tarjolla on kaikkina aukiolopäivinä kotiruokalounas. Talvilomaviikolla museokahvila Lottakanttiinissa lasten lounasannokset erikoishintaan.  

Lottamuseo ja museokahvila Lottakanttiini avoinna ti-su klo 10-17.

Museokahvila Lottakanttiinin lounaslista ja lisätietoa museon tapahtumista www.lottamuseo.fi

Kuvat: Lottamuseon valokuvakokoelmat

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Museota ylläpitää Lotta Svärd Säätiö. Lottamuseo avattiin yleisölle vuonna 1996.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.