Tuntematon sotilas valloitti maan myös tallennemyynnissä – platinaraja ylittyi niin että heilahti

|

admin

Elokuvateattereihin yli miljoona suomalaista katsojaa kerännyt Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas –suurelokuva löytyy nyt myös kymmenien tuhansien suomalaisten DVD-hyllystä. Platinarajan rikkoutui, kun kaupoista on myyty yli 60 000 tallennetta.

Elokuva julkaistiin DVD:nä ja Blu-ray:na 26.3. ja myytiin useista paikoista loppuun jo ensimmäisen viikon aikana. Uusien painosten myötä elokuvan ulosmyynti rikkoi platinarajan jo huhtikuun puolessa välissä.

”Tuntemattoman sotilaan onnistumisen keskeinen edellytys on ollut täydellinen taiteellinen vapaus. Olen saanut tehdä juuri sellaisen elokuvan kuin olen halunnut. 

Täydellinen luottamus ja suomalaisten tuki on ollut välttämättömyys. Iso kiitos vielä kerran”, sanoo elokuvan ohjaaja Aku Louhimies.

”Olemme erittäin innoissamme siitä, miten suomalaiset ovat ottaneet tämän elokuvan omakseen. Tämä on yleisölle tehty teos. Miljoonan katsojan rajan ylittäminen teattereissa oli meille hyvin merkityksellinen asia ja nyt pääsystä lukemattomiin suomalaisiin hyllyihin olemme hyvin ylpeitä ja nöyrän kiitollisia”, sanoo Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rotko.

Tuntematon sotilas halutaan omistaa, se halutaan kokea uudelleen ja uudelleen. Tallennemyynnissä uutisoidaan usein kauppojen sisäänmyyntilukuja, mutta Tuntematon sotilas on konkreettisesti rikkonut platinarajan kuluttajille myytyjen kappaleiden perusteella”, kommentoi puolestaan myyntipäällikkö Sampsa Salonen SF Studiosilta.

Tuntematon sotilas Blu-ray julkaistiin markkinoille kahden levyn erikoisversiona, jonka bonus -levy sisältää mm. elokuvan kansainvälisen version, elokuvasta poistettuja kohtauksia, tunnin mittaisen Kohti tuntematonta -dokumentin sekä tuotantokoosteita.

Uusi Tuntematon sotilas on tehnyt suomalaista elokuvahistoriaa monilla mittareilla. Elokuvateattereissa sen on nähnyt jo yli 1 015 000 katsojaa ja esitykset jatkuvat yhä. Samoin tallennemyynti on vasta alkutaipaleella.

https://storage.kinghill.fi/tuntematonsotilas2017/Tuntematon_sotilas_mediainfo_digi_29092017_final_ladattava.pdf

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.